Piparkoogi küpsetusnipid
Suhkrusiirup
Parim piparkoogiliim on suhkrusiirup. Suhkrusiirupi tegemiseks vala suhkur paksu põhjaga potti või pannile ja kuumuta kuni sulamiseni. Kasutamise ajal hoia pott pliidil madalal kuumusel. Kleepimiseks on kõige parem piparkoogi kleebitav pind kasta siirupisse ja kohe kokku liimida. Hoia kuni siirupi tahkumiseni. Ettevaatust – siirup on väga kuum ja kleepuv. See töö ei sobi lastele!
Glasuur
Glasuuri saab ise teha tuhksuhkrust ja munavalgest. Munavalge võib kloppida vahtu, kuid saab ka niisama. Lisage tuhksuhkrut munavalgele ja segage hoolega seni, kuni glasuur on sobivalt paks. Värvilise tuhksuhkruga saab värvilist glasuuri. Pruuni tuhksuhkruga saab teha glasuuri, mis jääb vähenähtav ja võimaldab vigu parandada. Soovi korral võib maitseks valmis segule lisada veidi sidrunhapet.
Karamellkommid
Karamellkommidest saab madalal temperatuuril sulatada potis liimi või panna kommid küpsetuspaberile koos piparkoogitainaga. Piparkoogi sisse klaaskommidest klaaside sulatamiseks lõika esmalt piparkoogi sisse sobilikud avaused. Küpseta piparkooke tavalisel moel u 8 min, kuni need on peaaegu küpsenud aga veel veidi pehmed. Võta pann ahjust ja pane aukudesse karamellkommid. Kasutada saab ainult puhast karamelli, milles ei ole moosi. Ka liialt tuhksuhkrused karamellid ei jää ilusad. Kommid võib tükkideks lüüa, et need kiiremini sulaksid, aga saab ka tervete kommidega. Nüüd vähenda ahju temperatuuri 170-180* kraadini ja pane kommidega piparkoogid uuesti ahju kuni karamellid on sulanud ja piparkoogid kuldpruunid. Piparkoogid saab küpsetuspaberilt eemaldada alles siis, kui karamell on jahtunud ja uuesti klaasistunud.